United Friends Development Association (UFRIDA)

UFRIDA is een organisatie opgericht door Nakitto Prossy en vier andere Ugandese vrouwen wie na hun examen geen werk konden vinden. Ze besloten het geld wat zij met klusjes verdienden in een fonds samen te brengen. Het fonds gebruikten ze om geld aan elkaar te lenen, zodat ze zaken konden realiseren die niet mogelijk waren met hun eigen zeer bescheiden inkomens. De vereniging en het fonds waren gebaseerd op wederzijds vertrouwen tussen de vrouwen.

Ondertussen participeren 32 vrouwen in het fonds. Onder hen met name jonge moeders. Ze delen het doel projecten op te zetten om hun skills te verbeteren nu velen van hen niet naar school kunnen gaan door COVID-19.

Jobena heeft besloten UFRIDA te steunen vanwege de grote gevolgen van de COVID-19 lock-down op het fonds en de deelnemers. Door de lock-down moesten de jonge vrouwen hun geld opnemen om te overleven. Hierdoor is het fonds leeg geraakt en konden veel kinderen niet terug naar school. Jobena heeft een bijdrage geleverd aan de herstart van het fonds zodat de vrouwen weer in hun toekomst kunnen investeren.