Jobenaprijs 2022

De Jobenaprijs 2022 gaat naar Osotua Foundation met hun cosmeticaproject. Samen met Osotua directeur Dieke Geerling en haar dochter Mathilde van Dongen organiseert het bestuur van Stichting Jobena een feestelijke prijsuitreiking op zondag 20 maart 2022.

Let op: de datum van de prijsuitreiking is gewijzigd vanwege het hoge aantal covid besmettingen. Het was eerst 6 februari en is nu 20 maart. 

Programma onderdelen

Welkom door Cilia van Thiel
Introductie tot Osutua Foundation door Dieke Geerling
Korte film Nkoilale Community Development Foundation
Workshop Maasai schoonheidsrituelen
Spel en loterij

Praktische informatie
Locatie: Het Oude Magazijn Soesterweg 310, 3812 BH Amersfoort
Inloop: 13:30
Start programma: 14:00
Borrel:  16:00

Aanmelden is voor het evenement is noodzakelijk. Registratie via deze link.
Dit is in verband met de COVID maatregelen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een maximaal aantal gasten toe te laten en willen we alle gasten graag via e-mail kunnen bereiken mochten er wijzigingen zijn.

Over het project
Ondanks dat de Maasai een zeer zelfbewust en intelligent volk is, die goed weten wat ze willen, verandert hun leven razend snel in een gemarginaliseerd bestaan in een gedegradeerde leefomgeving.

De savanne en haar unieke biodiversiteit en daarmee de mogelijkheid tot pastoralisme worden steeds moeilijker door factoren als urbanisatie, infrastructuur, modern onderwijs en klimaatsverandering.

Osotua Foundation en haar Maasai partners in Kenia hebben een positieve visie ontwikkeld waarin een onafhankelijk inkomen in een gezonde natuur met
bescherming en kansen voor inheemse flora en fauna weer mogelijk is.